Goede voornemens

De feestdagen zijn weer voorbij en de Kerstversiering is weer opgeborgen op zolder. In de maand december zijn weer volop plannen gemaakt voor het aankomende jaar: de welbekende goede voornemens.

De maand januari staat traditioneel volledig in het teken van deze goede voornemens. De sportscholen hebben weer veel nieuwe leden binnen geharkt, e-sigaretten zijn niet aan te slepen en in de supermarkten zijn de ‘Hamsterweken’ ten aanzien van de gezonde maaltijden weer begonnen.

Als lid van een VvE heeft u wellicht ook goede voornemens. Misschien heeft u wel het voornemen om u te gaan verdiepen in uw VvE of om geen achterstand meer te hebben in uw maandelijks verschuldigde servicebijdrage. Of misschien heeft u als penningmeester wel het voornemen om een sluitende en overzichtelijke financiële administratie te voeren.

We staan allemaal weer in de startblokken om iets moois te gaan maken voor het nieuwe jaar! Maar hoe zorgen we nu dat deze goede voornemens niet na een aantal weken weer los worden gelaten? Ben Tiggelaar omschrijft dat ons brein is ingericht op automatische herhalingen die weinig moeite kosten. Dat klinkt voor de meeste mensen als muziek in de oren: met minimale inspanningen toch resultaat kunnen boeken.

Maar om een heel jaar lang een goed voornemen vol te houden blijkt in de praktijk erg lastig. Een jaar is namelijk wel erg lang: 12 maanden of terwijl 365 dagen! Mocht u met minimale inspanningen toch resultaat willen boeken: vraag een incassomachtiging aan zodat uw maandelijkse servicebijdragen in het vervolg automatisch worden afgeschreven en vind hier relevante informatie zodat u zich kunt verdiepen in uw VvE.