Check je reisverzekering en voorkom verrassingen!

Waarom moet je eigenlijk een reisverzekering afsluiten? Is dat wel noodzakelijk? Deze vragen komen met enige regelmaat voorbij bij ons op kantoor. Om hier inzicht in te geven, is het goed om een test te doen wat voor soort verzekering u nodig heeft. Vul daarom onderstaande tool van wijzer in geldzaken in. Wil je naar aanleiding van de test een reisverzekering aanpassen? Neem dan Contact op met ons kantoor voor het maken van een afspraak. Wij zullen je reisverzekering afstemmen op de gewenste vakantie.
Vakantie

Waarom een reisverzekering afsluiten?

Met een reisverzekering ben je verzekerd tegen materiële schade en letselschade die je tijdens je reis kunt oplopen. De schade die de verzekeraar vergoedt, is vaak vele malen hoger dan de door jouw betaalde premie. Daarnaast biedt de reisverzekeraar hulp in het land waar je op vakantie bent en zorgt de verzekeraar er eventueel voor dat je wordt teruggebracht naar Nederland. Dat noemen we repatriëring. Voorkom deze risico’s eenvoudig, ook in het buitenland.

Risico’s in het buitenland

Op de vraag ‘waarom een reisverzekering afsluiten?’ kunnen we als antwoord geven dat je meer en andere risico’s loopt in het buitenland. Je bent in een vreemde omgeving. Verkeersregels zijn soms anders en potentiële risico’s zijn moeilijker in te schatten. Je kunt sneller ziek worden door een andere hygiëne, denk aan voedselvergiftiging. Een tropische infectie of een vervelende bacterie waar je ernstig ziek van wordt zijn tevens risico’s. In dat geval moet je naar een arts of een ziekenhuis. Maar hoe weet je of die betrouwbaar is en of ze wel de juiste diagnose stellen? In dat soort situaties bied de alarmcentrale van je reisverzekeraar concrete hulp. Het afsluiten van een reisverzekering zorgt er ook voor dat je 24 uur per dag, waar ook ter wereld, hulp kunt krijgen van deskundigen op dit gebied.

De belangrijkste verzekerde onderdelen op een reisverzekering zijn:

  • Bagagedekking
  • Medische kosten
  • Hulpverlening alarmcentrale en SOS kosten
  • Repatriëring (terugkeer naar Nederland)

Heb je een vraag over (kortlopende) reisverzekeringen of wil je deskundig advies? Neem dan contact met ons op: