Subsidie voor Energiebesparing bij VvE’s

Appartementseigenaren kunnen vanaf 15 september 2016 tot en met 31 december 2018 subsidie van het Rijk aanvragen voor energiebesparende maatregelen. Dit kan via RVO.nl en de voorwaarde is dat u ten minste twee verschillende soorten isolatie gaat toepassen voor energiebesparing. Hierbij valt te denken aan isolatie van de gevel, het dak, vloer/bodem of spouwmuur of hoogrendementsglas. De eerste ronde is opengesteld van 15 september tot en met maart 2017, hierin is € 20,5 miljoen beschikbaar.Energiebesparing

Maatregelen in woning of gebouw

Wie subsidie krijgt voor het toepassen van minstens twee verschillende soorten isolatie, kan daarnaast ook subsidie krijgen voor aanvullende maatregelen. Kortom als u uw hele woning of gebouw voorziet van een zeer energiezuinig pakket aan maatregelen kan een bonus verkregen worden van € 4.000 bovenop de subsidie. Het is erg interessant voor VvE’s om hier naar te kijken gezien het feit dat bij deze bonus bij verenigingen van eigenaren per appartement wordt berekend.

Wat is een Energiezuinig pakket? Dat zijn bijvoorbeeld isolerende deuren, energiezuinige kozijnen bij de toepassing van driedubbel glas, warmteterugwinning of een vraag gestuurd ventilatiesysteem.

Financiering Energiebespaarlening

Om bovenstaande isolatie maatregelen uit te voeren zijn financiële middelen nodig. Vaak kan toekomstig onderhoud naar voren gehaald worden. Hierdoor bespaart men direct op de energielasten en heeft u meer comfort in de woning. Het is mogelijk een gunstige lening af te sluiten om energiebesparende maatregelen te financieren. De nieuwe subsidie en zo’n Energiebepaarlening zijn te combineren. Ook een combinatie van de rijkssubsidie met bijdragen van een gemeente of provincie is mogelijk.

De Staatscourant publiceerde de regeling ‘Subsidie energiebesparing eigen huis’ op 1 september 2016.

Begeleiding bij Energiebesparing

Het traject richting een energiezuinige woning of VvE vraagt een andere manier van denken, subsidies aanvragen en het overtuigen van alle eigenaren binnen het complex. Ons kantoor is u hiermee graag van dienst. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.